В Германия, в условията на засилени мерки за сигурност, се провеждат учения

...
В Германия, в условията на засилени мерки за сигурност, се провеждат учения
Коментари Харесай

НАТО репетира ядрена война в Германия

В Германия, в изискванията на засилени ограничения за сигурност, се организират учения на НАТО за разработване на взаимоотношение при положение на нуклеарна война. Холандски, белгийски и италиански бойци също вземат участие в тях. Организаторите не разгласяват сюжета на маневрите, пише вестник Bild, цитиран от Агенция Фокус.

Според немският вестник, в авиобазата в село Ньорфених (Северен Рейн- Вестфалия) военните упражняват безвредна доставка на американски нуклеарни оръжия от подземни бункери и ги конфигурират на изтребители. За задачите на учението обаче самолетите изхвърчат без бомби.

Като част от  " размяната на нуклеарни удари ", планиран от НАТО, водородните бомби B61 могат да бъдат хвърлени  от немските изтребители Tornado. Такива оръжия има в Италия, Белгия, Турция и Нидерландия. Ньорфених може да се употребява като различно място за предпазване на бомбите B61.

По същото време в Бюхел (Рейнланд-Пфалц) се организира учението Resilient Guard, по време на което Военновъздушни сили на Федерална Република Германия практикуват сюжети за отбранителни дейности, включващи офанзива от евентуален зложелател. В базата край Бюхел, по неофициални данни, все още се съхраняват до 20 американски нуклеарни глави от тип B61, които остават в границите на стратегическата идея на НАТО за въздържане на евентуални съперници.

Германските военновъздушни сили вземат участие, заедно с сътрудниците от НАТО, в секрети маневри, които разиграват сюжет за нуклеарна война. Това оповестява агенция DPA, като се базира на свои неназовани източници и е представена още веднъж от Фокус. Според информацията, ученията, с име Steadfast Noon, са почнали през тази седмица. По време на маневрите, наред с други неща, се практикува потреблението на самолети, способни да носят нуклеарно оръжие, показва още организацията. 

Зелените остро критикуват  ученията в Нервених и Бюхел. „ Има очевидно несъгласие в това, че, от една страна, федералното държавно управление се е заело с концепцията за свят, свободен от нуклеарно оръжие, и в това време немските водачи се образоват в превозването на нуклеарно оръжие от Германия до зоната на приложимост “, заяви представителят по въпросите на разоръжаването Катя Койл. „ Размяната на нуклеарни удари не се явява съответен отговор на актуалните провокации пред политиката за сигурност. Никой в Европа не живее безвредно с помощта на взаимната опасност от нуклеарни оръжия. "  Според специалиста създаването на нови системи, които намаляват прага на потребление и затрудняват човешката интервенция в последния миг, също съставлява сериозна опасност за сигурността.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР